FAQ-banner (1)

Keuze van de urn

De grootte van de urn die u nodig heeft, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van de overledene. Een algemene richtlijn is dat voor elke pond lichaamsgewicht ongeveer één kubieke inch as wordt geproduceerd. Het is raadzaam om te kiezen voor een urn die iets groter is dan nodig om te voorkomen dat er te weinig ruimte is voor de as.

De meest voorkomende maten urnen variëren van enkele kubieke inches tot enkele liters, afhankelijk van het lichaamsgewicht van de overledene en de gewenste hoeveelheid as die in de urn moet worden bewaard. Er zijn ook mini-urnen beschikbaar, die een kleinere hoeveelheid as bevatten en vaak worden gebruikt voor gedeelde of symbolische as.

Ja, het is vaak raadzaam om een urn te kopen die iets groter is dan nodig om te voorkomen dat er te weinig ruimte is voor de as. Een urn die te klein is, kan resulteren in te weinig ruimte voor de volledige hoeveelheid as.

Ja, het is mogelijk om een urn te kopen die kleiner is dan nodig, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is om de volledige hoeveelheid as in de urn te plaatsen.

Het is belangrijk om de afmetingen en het maximale gewicht van de urn te controleren om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor het beoogde doel. U kunt ook contact opnemen voor advies over welke urn geschikt is voor uw specifieke behoeften.

Een urn vullen en sluiten

Helaas bieden wij bij Rouw Boutique geen vulservice aan voor urnen. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbieden van kwalitatieve en stijlvolle urnen voor dieren en mensen.
Vaak bieden uitvaartondernemers en crematoria deze service aan, waarbij zij de urn voor u kunnen vullen en eventueel verlijmen. Deze dienstverlening wordt doorgaans tegen een kleine vergoeding aangeboden.

  1. Bereid de urn voor. Open de urn en verwijder eventuele verpakking of bescherming. Zorg ervoor dat de urn schoon en droog is voordat u begint met het vullen.
  2. Plaats de as in de urn. Schep of giet voorzichtig de as in de urn. Gebruik een trechter of schepje om de as gemakkelijk in de urn te krijgen. U kunt de as ook voorzichtig in de urn gieten met behulp van de plastic zak waarin de as is geleverd.
  3. Sluit de urn. Plaats de deksel op de urn en schroef deze vast of druk deze op zijn plaats. Zorg ervoor dat de deksel goed is afgesloten om lekkage te voorkomen.
  4. Wanneer u een urn heeft gekozen en deze wilt vullen, is het belangrijk om te weten welk type sluiting de urn heeft. De meeste urnen hebben een deksel dat vastzit met een schroefdraad of een sluiting die u kunt dichtklikken. Sommige urnen hebben echter een opening aan de onderkant die afgesloten kan worden met een afdekplaat.
  5. Als uw urn een schroefdeksel of klik-sluiting heeft, raden wij aan om de urn te vullen voordat u het deksel bevestigt. Dit zorgt ervoor dat u de as op een zorgvuldige manier kunt plaatsen zonder risico op beschadiging van de urn. Nadat u de urn heeft gevuld, kunt u het deksel bevestigen en deze stevig aandraaien of dichtklikken.
  6. Als uw een opening aan de onderkant heeft, kunt u de urn vullen door deze op de kop te zetten en de opening te verwijderen. Wanneer de urn volledig gevuld is, kunt u de afdekplaat terugplaatsen en deze stevig vastzetten.
  7. Als u ervoor kiest om de urn te verlijmen, bijvoorbeeld omdat u deze wilt verzegelen, is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Gebruik altijd de juiste lijm/transparante kit en volg de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat u de lijm niet op de buitenkant van de urn krijgt en laat de lijm volledig drogen voordat u de urn gebruikt of verplaatst.

Verzending

De levertijd van uw bestelling is 2 tot 5 werkdagen.

De verzendkosten zijn afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van de urn. Tijdens het afrekenen ziet u de verzendkosten voor uw specifieke bestelling.

U kunt de status van uw bestelling controleren door in te loggen op uw account op onze website en de trackinginformatie te bekijken die wij per e-mail naar u hebben verzonden.

Ja, u kunt tijdens het afrekenen een ander afleveradres opgeven dan uw factuuradres.

Als uw bestelling beschadigd is aangekomen, neem dan onmiddellijk contact met ons op via e-mail of telefoon en stuur foto’s van de beschadiging mee. Wij zullen ons best doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Momenteel verzenden wij alleen binnen Nederland en België.

Nee, het is niet mogelijk om een bestelling te annuleren nadat deze is verzonden. U kunt de bestelling echter retourneren volgens ons retourbeleid.

Problemen bij levering

Als uw bestelling niet op tijd is aangekomen, neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon en geef uw bestelnummer door. Wij zullen dan zo snel mogelijk onderzoeken wat er aan de hand is en u informeren over de status van uw bestelling.

Als uw bestelling beschadigd of kapot is aangekomen, neem dan onmiddellijk contact met ons op via e-mail of telefoon en stuur foto’s van de beschadiging mee. Wij zullen ons best doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, bijvoorbeeld door een vervangend product te sturen of uw geld terug te geven.

Als uw bestelling verloren is geraakt tijdens de levering, neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon en geef uw bestelnummer door. Wij zullen dan zo snel mogelijk onderzoeken wat er aan de hand is en u informeren over de status van uw bestelling. In sommige gevallen kan het nodig zijn om contact op te nemen met de vervoerder om de locatie van uw bestelling te achterhalen.

Als u niet thuis bent op het moment van de levering, zal de vervoerder meestal proberen uw bestelling bij uw buren af te leveren of deze op een veilige plaats achter te laten. Als dit niet mogelijk is, zal de vervoerder een bericht achterlaten met instructies voor het ophalen van uw bestelling bij een afhaalpunt of het maken van een nieuwe afspraak voor de levering.

Als de vervoerder uw bestelling niet kan afleveren, zal deze uw bestelling naar een afhaalpunt brengen waar u deze kunt ophalen. De vervoerder zal een bericht achterlaten met instructies voor het ophalen van uw bestelling.

Als u per ongeluk het verkeerde afleveradres heeft opgegeven, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via e-mail of telefoon en geef het juiste afleveradres door. Als uw bestelling nog niet is verzonden, kunnen we het afleveradres mogelijk nog wijzigen. Als uw bestelling al verzonden is naar het verkeerde adres, dan kunnen we niet garanderen dat we de bestelling kunnen achterhalen en opnieuw kunnen verzenden naar het juiste adres. In dit geval kunnen extra kosten in rekening worden gebracht voor het opnieuw verzenden van de bestelling. We raden u daarom aan om uw afleveradres zorgvuldig te controleren voordat u uw bestelling plaatst.

MESSAGE US

Please drop us a line. We love to hear from our customers!

    CONTACT DETAILS